15 Ekim 2010 Cuma

ev yapımı nar ekşisi ve nar sosu





nar ekşisinin tarifi
ı* narların kabuklarını yıkayıp ortadan ayıracağız
2* ortadan ayırdığımız yarım narların kabuk kısmına vurularak taneleri kabuktan ayıracağız
3* nar tanelerinin suyu nu çıkarıp
4*Orta ateşte, reçel suyu kıvamına gelene kadar kaynatacağız.
5*
5* Porselen bir tabağa damlattığınızdayapışkan bir kıvam almışsa olmuş demektir
6*kaynattıktan sonra bir süre güneşte bekletip rengini koyulaştırabiliriz

nar sosunu nun yapılışı

tüm salata çeşitlerinde ayrıca haşlanmış sebzelerde kullana biliriz

malzemeler

1-2 tane limon

2-1 çay bardağı sızma zeytinyağı

3-4-5 diş sarımsak

4-1 fincan nar ekşisi

5- isteğe bağlı*1 tatlı kaşığı pul biber*

6-Tuz

hazırlanışı

1*Sarımsağı soyun.

2*sarmısakları ezin ve bütün malzemeyle çırparak karıştırın

3*tüm malzemeyi blendırdan geçirin elde edeceğiniz sos un kıvamı daha güzel olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder