14 Ekim 2010 Perşembe

yalancı şakşuka


Dr. Berrin Yiğit, Doktorum programına katıldı ve son derece sağlıklı bir tarif olan yalancı şakşuka ”tarifini verdi

MALZEMELER:

1 adet kabak

1 küçük boy patlıcan

1 adet kırmızı dolmalık biber

1-2 dal taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları pijamalı, kabağı bütünden soyun, boylamasına incecik dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın, ince ince doğrayın tost makinesinde tüm sebzleri yağlı kağıt içinde çıtır çıtır olana dek pişirin. Közlenmiş sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ince kıyım fesleğenle karıştırıp servis edin.

GURME NOT: Kırmızı biber ezmesi ile de soslanabilir.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder